Een datacenter moet 24/7 265 dagen online zijn om iedereen wereldwijd te voorzien van diensten die duizenden bedrijven aanbieden om het ons leven gemakkelijker te maken. Boekhoudsoftware, social media, online universitaire lezingen, online games, aandelenbeurs, banken, websites, etc. Alles functioneert op servers, switches en routers en moet altijd online blijven.

Vuur

Net als vuur alleen maar kan bestaan als er brandstof, zuurstof en ontbrandingstemperatuur aanwezig is, kan een datacenter alleen maar bestaan als de volgende 3 factoren aanwezig zijn. Stroom, koeling en verbindingen.

Verwijder je 1 van deze 3 factoren van vuur dan dooft het. Verwijder je 1 van de factoren van een datacenter, dan is er geen datacenter.

Experts

Om een datacenter up en running te houden zijn er slimme mensen nodig die van al deze verschillende factoren verstand hebben. Er zijn specialisten die gespecialiseerd zijn in de factor stroom, voor koeling en specialisten die verstand hebben van netwerken en verbindingen.

Samen zorgen de experts ervoor dat een datacenter “online” blijft.

Natuurlijk zijn er nog veel meer specialisten te vinden die werken bij datacenters. Zo heb je monteurs nodig voor generatoren, brand preventie experts en de handige handjes die van alles wat afweten.

Vlog: Wie werken er op een datacenter

In mijn vlog “wie werken er op een datacenter” heb ik een paar werknemers gevraagd wie ze zijn en wat ze doen op het datacenter om een beeld te geven van wie er op een datacenter werken. Misschien raak je wel geïnspireerd om ook eens een kijkje te gaan nemen.

Met dank aan Martijn Kandelaar, Rob Teeuwen en John Cammenga van The Datacentergroup.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment

Ik accepteer de Privacy Policy

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.